Aktualitet

Uthulla, kripa apo soda? Kjo është mënyra më e mirë për t’i pastruar perimet

lwkid/ST_14.02.2017_1704537253/Ng Sor Luan/Lea Wee/Cleaning fruits and vegetables with baking soda. Life hacks special on five parenting/kid hacks and five baking soda hacks. Take photos of the following kids hacks sensory bottle, ziploc bag art painting, wearing shoes correctly, eat stick icecream without letting it drip all over and preventing child from playing w soap dispenser etc##########s##########NG SOR LUAN

I ftuar sot në emisionin e mëngjesit “Rreze Dielli” ishte nutricionisti i njohur që jeton në Suedi, Altin Joka, cili i u ndal dhe në rëndësinë që ka mënyra e trajtimit në kushte shtëpie të perimeve dhe frutave për të larguar pesticidet deri në 90 %, pasi në lëkurën e shumë frutave janë të përqëndruara enzima të ndryshme, vitamina, minerale dhe antioksidantë të dobishëm të cilat për trupin tonë janë mjaft të nevojshe. 

Po cila është mënyra më e mirë për të larguar kimikatet apo çdo bakter nga frutat dhe perimet e blera në treg?

“Ne duhet të kemi një furçë pastrimi për të gjitha zarzavatet, por duhet që t’i lëmë 10 minuta në ujë, e më pas të nisim pastrimin. Futja në ujë e produkteve heq 69-73 % të pesticideve nga produktet. Ne duhet të përdorim për pastrim uthullën e mollës apo uthullën e rrushit, pasi është një pastrues i mirë, psh në një litër ujë duhet të vendosim një sasi të vogël uthulle 5-6 lugë, kështu pastrojmë një përqindje të madhe të pesticideve. Më pas mund të përdorim për pastrim kripën, 4 % kripë në një litër ujë është ideale për pastrim. Kemi dhe sodën e bukës që heq gjithashtu një sasi të madhe të pesticideve” thekson nustricionisti.
I pyetur nga moderatorja se kë do të veçonte më shumë, kripën, uthullën apo sodën e bukës, nutricionisti thotë se më e rëndësishme është larja me kripë dhe zierja 2-3 minuta.

Exit mobile version