Germo
Aktualitet

Rritet numri i pensionistëve më 2023, por jo përfitimet, qeveria shpenzon më pak

Rritja e numrit të pensioneve të pleqërisë u përshpejtua në vitin 2023, me ritmet më të larta të gjashtë viteve

Read More
Aktualitet

Pse nuk “duan” të punojnë të rinjtë shqiptarë?! Papunësia afatgjatë arrin nivelin më të lartë që nga 2017-ta!

Papunësia afatgjatë te të rinjtë shënoi rritje të ndjeshme në vitin 2023, edhe pse tregjet e punës dhe sektorët e

Read More
Aktualitet

Kushtet e reja për abortin e lindjet invitro, ç’përmban projektligji! Ja çfarë ndalohet dhe si do të funksionojë “shtatzënia surrogative“

Ministria e Shëndetësisë ka bërë gati një projektligjin “Për shëndetin seksual dhe riprodhues” që ka si qellim garantimin e të

Read More
Aktualitet

Rikthehen virozat e stinës, alarmi I mjekut: Ja kush janë më të rrezikuarit që mund të kenë komplikacione: Të mos merren mjekime nga farmacistët, antibiotikët nuk iu përmirësojnë.

Luhatjet e shumta të temperaturave janë bërë një ndër shkaqet kryesore të agravimit të virozave të stinës. Konkretisht në dy

Read More
Aktualitet

Rikthehet në “jetë” industria ushtarake

Shqipëria po merr masa për rikthimin në “jetë” të industrisë ushtarake në vend. Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi në një

Read More
Aktualitet

Për vota?/ Muaji kur do të bëhet rritja e pensioneve, më e lartë se vitet e kaluara

Me të drejtë sipas ligjit, por edhe për nevojat që kanë, pensionistët prisnin që në datë 1 prill të këtij

Read More
Aktualitet

Sondazhi, shqiptarët 79.4% pro SPAK

Akuzat me tone kërcënuese të Ilir Metës në adresë të kreut të SPAK Altin Dumani, prodhuan një reagim en-block të

Read More
Aktualitet

E keni ditur? Ja si të ulni tensionin e lartë me tri metoda natyrale

Tensioni i lartë i gjakut është një problem shumë i përhapur shëndetësor. Nëse nuk trajtohet siç duhet, hipertensioni mund të

Read More
Aktualitet

Ndryshime në provimet e maturës/ Teste të kopjuara dhe stres, ja çfarë propozojnë specialistët e arsimit.

Matura shtetërore ka nevojë për reformim të menjëhershëm. Ky është mendimi i Fiqiri Çifliku me përvojë gati 30 vjeçare në

Read More
Aktualitet

Sa tatim do paguajnë profesionet e lira? Shembujt/ Detyrimi për t’u paguar shpërndahet në 3 këste

Rreth 29 mijë subjekte të cilat bëjnë pjesë në kategorinë e profesioneve të lira, do duhet të parapagujnë tatimin mbi

Read More
X