Germo
Aktualitet

Shëndeti seksual dhe riprodhues, studimi: Shqipëria ka një raport të vdekshmërisë amtare prej 8 për 100,000 lindje të gjalla

Bota ka hyrë tashmë prej 4 muajsh në vitin 2024, e ngarkuar me një larmi faktesh sfiduese për t’u përballur

Read More
Aktualitet

Gratë vuajnë më shumë nga pagjumësia sesa burrat, studimi zbulon tri arsyet kryesore pse

Sipas studimeve, femrat vuajnë më shumë nga mungesa e gjumit në krahasim me meshkujt. Orët mesatare të gjumit të femrave

Read More
Aktualitet

SHKD: Reforma Zgjedhore të përmbushë pritshmëritë e qytetarëve, dhe jo të përdoret si As-i nën mëngë për të bërë propozime që nuk dakortësohen nga palët politike

Shoqata për Kulturë Demokratike (SHKD), një nga organizatat që ka monitoruar të gjitha proceset zgjedhore në vend që nga viti

Read More
Aktualitet

Taksa e pronës, sa do rritet detyrimi për bizneset e qytetarët, formula se si do të llogaritet

Taksa e banesës, që do të nisë të aplikohet prej 2026, do të rrisë detyrimin për qytetarët dhe për bizneset.

Read More
Aktualitet

Nënshkruhet marrëveshja me USAID, Mete: Zgjerohet më tej financimi, shtyhet deri në 2030 afati i marrëveshjes

  Ministri i Financave Ervin Mete nënshkroi me Drejtoreshën e USAID në Shqipëri rinovimin e Marrëveshjes së Ndihmës për Objektiva Zhvillimi

Read More
Aktualitet

Të vetëpunësuarit shmangin sigurimet, vetëm 54% e tyre paguajnë kontribute.

Të vetëpunësuarit zënë 30% të totalit të të punësuarve në vendin tonë. Të dhënat e anketës së forcës së punës

Read More
Aktualitet

Studimi I ISHP: : Ndryshimet klimaterike po shtonjë fëmijët alergjik.

Ndryshimet klimatike kanë efekte negative në shëndetin e fëmijëve. Pikërisht ky fakt është marr në studim nga ekspertët e Institutit

Read More
Aktualitet

Varfëria tek të moshuarit, gjysma e pensionistëve po marrin pagesa të pjesshme! Nga puna në të zezë, te mospagesa e sigurimeve, ja arsyet

Në vitin 2023, gjysma e pensionistëve morën pagesa të pjesshme, për arsye se nuk kanë arritur të përmbushin kriteret e

Read More
Aktualitet

Rritja e pagave për administratën, eksperti i njohur zbulon “sekretin”: Ja pse pensionistët janë të përjashtuar

2024 është viti i dytë që do të zbatohet reforma e pagave që ka ndërmarrë qeveria për ta bërë pagën

Read More
X